Veletek előfordult, hogy a kedvenc zenétek szólt a kocsiban és énekelve ütögettétek a kormány? Ekkor szokott az a hiba előfordulni, hogy a gázpedált egyre lentebb és lentebb nyomjuk észrevétlenül, aztán mikor késő észreveszünk egy traffipaxot az út mellett. Nem kell aggódnunk többé, hiszen itt a Traffi Hunter alkalmazás.

Az egész alkalmazás egyszerű és letisztult, ahogy belépünk, egy internetes adatbázisból lekérdezi a traffipaxok helyzetét és egy térképen látjuk azokat. Lehet akár mobil, akár fix mérőállomás, nézheti csak a kamionosokat, stb. Ha nem térképen szeretnénk látni az elhelyezkedésüket akkor rövid szöveges formában is elolvashatjuk a pontos helyét. Vagy ha kicsit segítőkészek vagyunk, akkor bejelenthetünk újabb háromlábú kamerák helyzetét is. De ennyiben nem merül ki az app tudása, lehetőségünk van ATM-et, akkumulátor boltot, gumi szervizt, benzinkutat, dohányboltot és sok minden mást keresni, ezeket a kereséseket megoszthatjuk.

Screenshot_20160704-111020 Screenshot_20160704-111101(2) Screenshot_20160704-111107 Screenshot_20160704-111122 Screenshot_20160704-111132

Beállítások között is nagyon hasznos funkciókat kapunk, mint például: hány km-el szóljon traffi előtt, milyen hanggal, rezegjen-e közben, stb. tételezzük fel, hogy nem fontos számunkra az NKH (KPH) ellenőrzés, akkor egyszerűen ezt kikapcsoljuk és nem is fogja jelezni.

Arra is van lehetőség, hogy elindulás előtt akár számítógépről győződjünk meg arról, hogy kerül-e az utunkba traffipax. Csupán meg kell látogatnunk EZT az oldalt (traffi hunter hivatalos weboldala), ezen oldal különlegessége, hogy visszakereshetőek az adott napon a mérések, illetve a rendőrség hivatalos adatait is előre megtekinthetjük.

Ez egy hasznos alkalmazás azok számára, akik sokat utaznak vagy csak egyszerűen nyaralni mennek, és nem szeretnének fizetni a gyorshajtás vagy biztonsági öv matt. Nem véletlenül bízik több mint, 800.000 ember ebben az alkalmazásban. De azért csak óvatosan az utakon, vigyázzunk egymásra és magunkra.

Androidosok ITT,

iOS-t használók ITT,

Windows Phone tulajdonosok pedig ITT tudják letölteni.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Dömötör András
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.
  • Oliver Troy

    Ezt még cikknek is nehéz nevezni, nem, hogy tesztnek..