Publikussá tette a Google saját kameraszoftverének, a Google Camera appnak a legújabb, 6.3-as verzióját. A cikk alján letöltési linket is találtok.

A 6.3-as verzió a felhasználói felületben hozza a legnagyobb változásokat. A Panoráma mód helyét átveszi a gyorsgombok között a közel tökéletes esti fotókhoz használható Night Sight. Emellett a színhőmérséklet állításához használható menüpont is kikerült a szoftverből, helyette automatikusan állítja a Google Camera a fehéregyensúlyt. A fókuszpont kézzel történő meghatározása után a csúszkával történő személyre szabás így is elérhető marad.

Szelfik terén is újít a 6.3-as frissítés. A Google Pixel 3 mobilok két előlapi kamerájához ad új tippeket a szoftver a tökéletes szelfi és csoportos szelfi elkészítéséhez.

Nem látható és egyelőre nem elérhető újdonság a „McFly” mód a Google Camera 6.3-ban. A 9to5Google az alkalmazás APK-ját átvizsgálva talált rá. Az APK egyúttal megerősítette a Google Pixel 4 érkezését is, bár miután a Google maga tweetelte a telefon hátlapját, nem sok más megerősítésre van szükség…

A „McFly” mód valószínűleg a mozgó fotókkal kapcsolatos lesz. Elképzelhető, hogy visszafelé is lejátszhatóak lesznek, vagy sebességüket lehet majd változtatni, hasonlóan az Apple Live Photo megoldásához. Mindenesetre menő, hogy a Vissza a jövőbe filmek főszereplőjéről nevezte el a Google az új funkciót.

A Google Camera 6.3 APK az Android 9-et futtató Pixel telefonokra már elérhető ezen a linken keresztül. Az Android Q bétát használó Pixel felhasználók szintén telepíthetik. Arról, hogy a Play Store-ba mikor kerül fel a frissítés, egyelőre nincs infó.

Ha nem Pixeled van, de szeretnéd kipróbálni a Google legendásan jó kameráját, akkor ezt a cikkünket ajánlom. Illetve nézd meg Laci videóját is:

Hirdetés
FORRÁS9to5Google
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.