Hihetetlen ugye? Pedig így van! Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook ma felfedte magánéleti titkát a Bloombergnek, úgy nyilatkozott, hogy büszke arra, hogy meleg. 

“Tisztázzuk: Büszke vagyok arra, hogy meleg vagyok, és úgy vélem, hogy ez a legnagyobb ajándék, amit Isten adott nekem” – nyilatkozta Tim Cook

Cook azt mondta, hogy rengeteg Apple alkalmazott tudta róla, hogy saját neméhez vonzódik, és senki nem nézett rá másképp, senki nem ítélte el őt emiatt. Tim Cook elismerte, hogy a magánéleti titkának megosztása nem volt könnyű számára, de fontosnak tartotta az egyenlőséget tekintve, hogy megossza ezt a nagyérdeművel. “Nem tartom magam aktivistának, de rájöttem, hogy mennyit merítettem mások áldozataiból. Tehát ha azt hallod, hogy az Apple CEO-ja meleg, ez segíthet embereknek megbirkózni saját démonjaikkal, vagy inspirálhat embereket, hogy attól, hogy más, attól még ugyanolyan egyenlő, mint a mellette sétáló. Így megéri megosztani a saját magánéleted.”

“Az Apple régóta ünnepli a sokszínűséget és az egyenlőséget”

Az Apple régóta ünnepli ezt a nézetet, és a cég Tim Cook vezetésével idén is megrendezte San Francisco-ban a “Pride Parade” névre hallgató fesztivált. “Szerencsés vagyok, hogy a cég, ahol dolgozom- hivatkozva az Apple-re – ennyire nyitott az emberi jogok és egyenlőség terén” – mondja Cook. “Tovább harcolunk az értékeinkért, és hiszek abban, hogy bármely más vezérigazgató, függetlenül a nemtől, fajtól vagy szexuális orientációtól, ugyanezt tenné. Személyesen is tovább fogok harcolni az egyenlőségért, nem csak magam miatt, de a többi ember érdekében is”.

Természetesen mi nem ítélkezünk, csupán megosztottuk veletek ezt az érdekes hírt, mi is kicsit megdöbbentünk a hír hallatán, de az élet megy tovább, Tim Cook maga az én szememben mit sem változott.

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.