A nagy gyártók komoly pénzeket fektetnek a Research and Development részlegekbe, ahol a legújabb fejlesztések mennek végbe. Idén az egyik nagy sláger a hajlítható eszközök lesznek, ezek közül párat már bejelentettek, de megvásárolható példányok egyelőre nincsenek a boltok polcain. Az idő előrehaladtával viszont egyre több ilyen eszköz lesz majd megvásárolható és nem csak az okostelefonok és tabletek indulnak el ebbe az irányba, hanem a laptopok között is fogunk találni hasonló eszközöket. Most a Lenovo gondolta úgy, hogy bemutatja, miként is képzelik el a jövő laptop-tablet hibrid eszközét, ami a Thinkpad X1 nevet kapta.

13,3 hüvelykes OLED képernyőt kapott az eszköz, melynek az LG a beszállítója és 2K-s felbontásra képes. Kinyitva egy 4:3-as képarányú tabletet kapunk, de félig kinyitott állapotban is működik, ilyenkor az alsó részen a billentyűzet jelenik be, míg felül a rendes képernyőt használhatjuk. Érdekesség még, hogy Android operációs rendszer fut rajta, támogatja a Wacom érintő ceruzáját és természetesen Bluetooth egérrel és billentyűzettel is képes együttműködni.

Leghamarabb 2020-ban lesz megvásárolható a termék, ugyanis kétszer annyi tesztelésnek vetik alá, mint egy hagyományos képernyős eszközt. Eléggé előremutató koncepciónak tűnik, kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire lesz időtálló egy ilyen eszköz. Nektek tetszik a ThinkPad X1?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.