A Lenovo egy új termékcsaládot mutatott be az idei CES 2017 szakkiállításon Legion néven, de nem csak ez az újdonság. Frissítették ThinkPad X1 gépeiket, megjelent a Miix 720 hibrid eszköz, illetve bemutatták a Lenovo Smart Asszisztenst.

X1 Carbon

A Lenovo ThinkPad X1 család három újdonsággal bővült: X1 Carbon, X1 Tablet és X1 Yoga. A 2017-es Lenovo ThinkPad X1 Carbon a legkönnyebb üzleti notebook, 1.13 kg-ot nyom, 14 inches kényelmes méretű FHD/QHD kijelzővel rendelkezik, az akkumulátoridő pedig 15 óra. Biztonság szempontjából ott az ujjlenyomat-olvasó és az arcfelismerő infra kamera, portokban pedig Thunderbolt 3 csatlakozókkal és LTE-A lehetőséggel bővült a számítógép.

X1 Carbon specifikációk

7. generációs Intel Core i7 processzorokat találunk meg benne, a háttértár 128 GB-tól egészen 1 TB-ig opcionálisan választható, természetesen SSD-ről van szó, a RAM pedig LPDDR3 1866 MHz-es modulokkal akár 16 GB-ig is bővíthető.

X1 Tablet

A Lenovo TinkPad X1 Tablet nevéből adódóan szétválasztható a billentyűzetétől, különálló tabletként is használható. 12 inches QHD felbontású IPS érintőpanellel rendelkezik, sztereó hangszórókat kapott, a hátlapi kamera 8 MP felbontású, míg az előlapi 2 MP-es. Szintén megkapta a 7. generációs Intel processzorokat, integrált grafikus gyorsítóval dolgozik és 10 órás akkumulátoridőt ígér, mely a Productivity modul segítségével további 5 órával kibővíthető (igen, modulokkal bővíthető az eszköz).

A gép használható projektorként is, ami igazán különlegessé teszi.

Hasonlóan az X1 Carbon-hoz, itt is max 16 GB LPDDR3 RAM-ot választhatunk, az ujjlenyomatszenzor itt is adott, billentyűzettel együtt mindössze 1.07 kg-ot nyom.

X1 Yoga

A Lenovo ThinkPad X1 Yoga pedig nevéhez és a Yoga termékcsaládhoz híven forgatható. 14 inches képátlóval bír, kapható FHD és QHD felbontású IPS panellel, de elérhető egy QHD felbontású OLED modell is 300 nit fényerővel. Szintén 7. generációs Intel Core processzort fogunk benne találni, modelltől függően a grafikus kártya vagy Intel HD Graphics 620 és/vagy Intel Iris Plus Graphics 640.

A megfordíthatóságból adódóan érintőkijelzőről van szó, az IPS modellek 16 órányi akkuidőt ígérnek, míg az OLED paneles variáns 10.5 órával kecsegtet.

Miix 720

A Lenovo Miix 720 egy átalakítható eszköz, használható tabletként, kitámasztható az ikonikus óraszíj zsanérok segítségével és mágnessel hozzáadható a billentyűzet.

12 inches QHD+ érintőkijelzőt kapott, szintén 7. generációs Intel Core i7 processzorral is kapható, a Thunderbolt 3 port pedig a lehető leggyorsabb adatátviteli lehetőséget biztosítja. A Miix 720-hoz opcionálisan vásárolható a Lenovo Active Pen 2, mely ideális lehet jegyzeteléshez, alkotáshoz.

Ennél a gépnél is megtalálható az arcfelismerési rendszer, így nem kell jelszavakat pötyögni, ha épp lezár a számítógép. 16 GB DDR4 RAM-mal és akár 1 TB PCIe SSD-vel tudjuk felszerelni, az akkumulátoridő pedig max. 8 óra.

Végül pedig bemutatkozott a Lenovo Smart Asszisztens, egy digitális személyi asszisztens, mely az Amazon Alexa hangszolgáltatásával működik. Az eszköz felismeri a felhasználó hangját és elvégzi azokat a parancsokat, melyeket kiadunk neki. A Lenovo eszköze nem csak házon belüli termékekkel működik, hanem sok más márkával is kompatibilis.

Árakról és elérhetőségről egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk, amint tudunk valamit, jelezzük.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.