Hirdetés

Az Apple ma csendben frissítette két iPadjét, megérkezett az iPad 10. gen új külsővel, illetve a még erősebb, Apple M2-vel felszerelt iPad Pro páros.

Az iPad 10. gen és az iPad Pro M2 mellett az Apple TV-t is frissítették.

ipad

Új Apple TV 4K

Az új Apple TV 4K november 4-től lesz kapható, megkapta az Apple A15 Bionic lapkakészletet, ami az iPhone 13-as szériában is dolgozik.

Természetesen már ez is az újragondolt távirányítóval érkezik és két verzióban látott napvilágot, sima Wi-Fi-s 64 GB tárhellyel (71.990 Ft) és a Wi-Fi + Ethernet verzió 128 GB-tal (79.990 Ft).

Az új iPad (10. gen)

Az iPad elérte a 10. generációját, ez ugye a „sima” iPad, a „legolcsóbb” iPad, ami most új dizájnnal drágább, mint valaha, hazánkban 259.990 Ft-tól indul október 26-tól, de meghagyták a 9. generációt is, viszont ennek az árát is igazították az árfolyamhoz, 194.990 Ft-ra hízott.

iPad 10

Az új iPad négy színben kapható, gyakorlatilag az iPad Air küllemével rendelkezik, ugyanúgy 10,9″-es Liquid Retina kijelzője van 60Hz képfrissítéssel, adott az USB-C csatlakozó, a Touch ID, az 5G támogatás és a 12 MP-es elő- és hátlapi kamera, melyek közül az előlapi most már fekvő tájolású.

iPad 10

A teljesítményéről az Apple A14 Bionic lapkakészlet gondoskodik, az előző generációban ugyebár A13 van, az Airben pedig M1, szóval ebből a szempontból jól beillesztették a portfólióba.

Az iPad támogatja az 1. generációs Apple Pencilt (ami Lightning csatlakozós és külön adapter kell, hogy tölhesd) de jó hír, hogy a dobozában az USB-C kábel mellé 20W-os hálózati adaptert is kapsz, ami manapság az Apple-nél ritkaságszámba megy. Október 26-tól kapható hazánkban.

iPad Pro (M2)

Az új iPad Pro gyakorlatilag ugyanaz mint az eddigi, viszont beletették a nemrég megismert Apple M2 lapkakészletet, ami az M1-hez képest is látható fejlődést tudott felmutatni, CPU-ban 14%-kal, GPU-ban pedig 27%-kal több pontot hozott a szintetikus teszteken.

iPad Pro 2022

Egy iPadnél az M1 is teljesen overkill (szerintem), nem hogy egy M2, de az Apple a pro felhasználóknak ezt is megcsinálta. Az iPad Pro M2 indulóára 11 hüvelykes kijelzőméret mellett 469.990 Ft, de ha szeretnéd igazán kimaxolni, a 12,9 hüvelykes verzió 2 TB tárhellyel és 5G támogatással 1.399.990 Ft-ba fog kerülni.

Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.