Hirdetés

Teljes mértékben házon belül tervezné a Tensor chipeket a Google, nem függne a Samsungtól.

A Google jelenleg testreszabott lapkákat használ, azonban ezek még mindig jelentős mértékben a Samsung Exynos chipjeire alapoznak, illetve a gyártásban is a Samsung a Google partnere.

Teljes mértékben házon belül tervezné a Tensor chipeket a Google - G2

Az iparági források szerint a Google újraszervezné ezt a felállást, több befolyást szeretne a chipek tervezésében.

Azt már tudjuk, hogy a Tensor G3-at a Samsunggal közösen fejlesztik, ez a lapka hajthatja a Pixel 8 mobilokat. A Redondo kódnevű Tensor G4 lapka esetén azonban tervben lehetett az átállás, ami valószínűleg mégsem valósul majd meg a Google amerikai és indiai csapatai közötti koordinációs nehézséges és a személyzet elvándorlása miatt.

Teljes mértékben házon belül tervezné a Tensor chipeket a Google - egy Tensor lapka a képen

Ezek alapján a Tensor G4 generáció és a Pixel 10 széria még maradhat a jelenlegi tervezési felállásnál, a Laguna kódnevű Tensor G5 viszont már teljesen a Google-ön belül készülhet. Ez a lapka 2025-ben érkezhet meg, ami ha beigazolódnak a pletykák, a TSMC 3 nanométeres eljárásával készülhet.

Természetesen ezek csak feltételezések jelenleg, mindenesetre a házon belüli fejlesztés jóval több lehetőséget adna a Google számára.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.