Tegnap este az Apple elérhetővé tette legújabb iOS verzióját, az iOS 11.2.6-ot. Nemrégiben felfedeztek egy csúnya hibát, amelynek következtében egyetlen indiai szöveg átküldésével összeomlik a rendszer és folyamatosan újratölti magát a felület.

Van egy bizonyos indiai karaktersorozat, amit az iOS 11 nem képes értelmezni, lefordítani, így ha valaki ezt elküldte neked, akkor vagy folyamatosan újraindult a felület, vagy nem indult el az üzenetek alkalmazás. Legrosszabb esetben újra kell rakni az iPhone szoftverét. Ez a karaktersorozat így néz ki:

జ్ఞ ‌ా

Ha nem akarsz a troll haverjaid áldozatává válni, akkor érdemes telepíteni ezt a frissítést. A hivatalos frissítési leírás így szól:

  • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhat, hogy bizonyos karaktersorozatok használatakor az alkalmazások összeomlanak.
  • Kijavít egy problémát, amely miatt harmadik felek bizonyos alkalmazásai nem mindig tudnak csatlakozni külső kiegészítőkhöz.

A frissítés mindössze 40-50 MB-ot nyom.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.