A világon az egyik legnagyobb technológiával kapcsolatos rendezvény – a CES – éppen most zajlik Las Vegasban, ahol az Alcatel OneTouch a napokban bemutatta első viselhető készülékét: egy okosórát.

watch1

Az óra az Alcatel OneTouch Watch névre fog hallgatni, egyes országokban elvileg már március végén kapható is lesz. Természetesen ez az eszköz is több stílusban (szín kombinációban) lesz elérhető:  sportos piros-fekete, fehér, króm-szürke és fémes fehér. Kerek kijelzőt helyeztek rá, amely 1,22 inch átmérőjű. A kijelző alatt lapul a 210 mAh kapacitású akkumulátor, ami elvileg 2-5 nap üzemidőt lesz képes produkálni. Nagyon praktikus módon, az óra szíjába van egy male USB aljzat beleépítve, így kábel nélkül tölthetjük fel 1 óra alatt.  A fém házban pedig az STM429-es chipset foglal helyet rengeteg szenzorral: pulzusmérő, mozgásérzékelő, giroszkóp, iránytű, magasságmérő.

watch2

Érdekesség, hogy az órán nem az Android viselhető eszközökre szánt variánsa fut (Android Wear), hanem az Alcatel által fejlesztett egyedi rendszer.

watch4

Az óra képes lesz lépéseinket, megtett távolságot, megtett emeleteket, kalóriát számolni, alvásciklust figyelni, értesítéseket megjeleníteni, zenelejátszót kezelni, telefonunkat megkeresni, képet készíteni és még rengeteg hasznos dolgot, ez a rövid videó szerintem elég jól összefoglalja:

Ráadásul az óra Bluetooth kapcsolat segítségével Android és iOS platformú készülékekkel is kommunikálni fog, ami érdekes hiszen az Alcatel az első nagyobb cég, mely iOS kompatibilitású okosórát dobott piacra. Továbbá megdöbbentő még, hogy egyes híresztelések szerint a gyártó mintegy 140$-os áron tervezi piacra dobni, ami átszámítva körülbelül 37 000 Ft, szemben mondjuk az Apple Watch induló ára 350$-tól indul. Márciusban elméletileg néhány országban fog a boltok polcaira kerülni, de még ebben az évben Magyarországon is megvásárolható lesz.

alcatel

Hirdetés
FORRÁSPhonearena.com
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.