A Facebook Messenger mellett a Viber és a WhatsApp a két legnépszerűbb csevegő alkalmazás, melyeket több millióan használnak már SMS küldés helyett.

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp január 1-től megszüntette az Android 2.2 Froyo, az iOS 6, illetve a Windows Phone 7 rendszerverziók támogatását. Természetesen ez a korábbiakra is igaz. Így aki továbbra is szeretné használni a WhatsApp-ot, annak mindenféleképp újabb mobilra kell váltania. Júniustól a BlackBerry 10 OS, a Nokia S40 és a Nokia Symbian S60 rendszert használóknak is új mobil után kell nézni, ha szeretnék használni a csevegőalkalmazást.

Noha egy Android 2.2-t futtató készülék már tényleg ősinek számít, azért egy iOS 6-os mobil még nem feltétlen az, hisz még egy nem frissített iPhone még ezzel a rendszerrel is gyors lehet, de ezt a rendszert is elengedi a WhatsApp.

Miért? Nem azért mert lusták támogatni ezeket a platformokat, hanem azért, mert az alkalmazás olyan funkciókkal bővült és fog még bővülni, melyeknek szüksége van az erőforrásra. Ilyen például a hanghívás, a videóhívás vagy az end-to-end titkosítás.

Hirdetés
FORRÁSMashable
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.