A Google úgy tűnik szigorít kicsit az Android használati jogain. Ennek egyik első lépése szerint a 2020. január 31-e után bemutatásra kerülő mobilok Android 10-zel kell, hogy piacra kerüljenek.

Ha ennek a gyártó nem tesz eleget, egyszerűen nem kap GMS használati jogot. A GMS a Google Mobile Services-t jelenti esetünkben. (Az új Huawei Mate 30 mobilokon is csak nehézkesen telepíthető.)

A GMS a Google appok csomagja, vagyis a Play Store, Youtube Music, Google Maps, Gmail és a többi. Mivel Európában a Play Store az egyik legtöbb felhasználóval rendelkező alkalmazásbolt, hiánya esetén lehetséges, hogy más telefon után nézne a leendő vevő, így a gyártóknak érdekük betartani a Google szigorított előírásait.

Bizonyos értelemben érthető a Google döntése, de kíváncsiak vagyunk a gyártók reakciójára is. Szerintetek jó, hogy a Google kicsit szigorít az Android használati jogain?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!