Hirdetés

A már megvásárolt dolgainkat továbbra is letölthetjük majd, de új vásárlásokra nem lesz lehetőségünk.

Hivatalosan is bejelentette a Sony, hogy bezárja a PlayStation Store-t a PlayStation 3 (PS3) és Portable (PSP) konzolokon július 2-án. A PlayStation Vita virtuális boltja kicsit tovább, augusztus 27-ig marad elérhető. A zárás azt jelenti, hogy a továbbiakban nem lesz lehetőség a Sony-tól digitálisan játékokat, DLC-ket és egyéb médiatartalmakat vásárolni a konzolokon. A zárással a játékon belüli vásárlások is véget érnek az említett konzolokon.

A PSN profilunkban maradt felhasználatlan kreditet nem veszítjük el, PS4 és PS5 rendszereken vagy a PlayStation Store online felületein (app, weboldal) felhasználhatjuk vásárlásokra. Ha nincs az újabb konzolból, akkor pedig fordulhatunk a Sony-hoz visszatérítésért.

A Cross buy marad a PlayStation Store kínálatban

A zárás alól kivételt élveznek és elérhetők maradnak a Cross buy elemek. Ezt a Sony 2012-ben vezette be, lényegében azt jelenti, hogy ha megvásároltunk egy PS3 játékot, mely a Cross buy funkcióval van ellátva, megkapjuk a szoftver PS Vita változatát is és letölthetjük a kézikonzolunkra. Amennyiben digitális kóddal rendelkezünk egy adott programhoz, azt is van lehetőség még beváltani.

Egy PlayStation Slim készülék

Azok a játékok, videók és egyebek, melyeket korábban megvásároltunk a PlayStation Store-ból, továbbra is elérhetők maradnak és le lehet őket tölteni könyvtárunkból a kiöregedett konzolokra is, így nem veszítjük el korábbi vásárlásainkat.

Azok, akik PS3 vagy Vita rendszeren fizettek elő PlayStation Plus és/vagy Now szolgáltatásra, a szolgáltatást továbbra is használhatják, az előfizetés nem szűnik meg.

A zárással tehát a már megvásárolt játékaink megmaradnak és letölthetők lesznek továbbra, új szoftvereket azonban csak akkor lesz módunkban vásárolni, ha azok Cross buy funkcióval ellátottak.

A PlayStation 3 közel 15 éve, 2006-ban jelent meg és világszerte 80 milliónál is több konzolt értékesített a Sony a gyártás 2017-es leállításáig. A PSP hasonlóan jól teljesített, 2004-es bemutatása és a gyártás 2014-es leállítása között ebből is 80 milliónál több új eszköz talált gazdára. A Sony újabb kézikonzolja, a PS Vita viszont nem teljesített ilyen jól, 2011 és 2019 közötti élettartama alatt csupán tízmillió darabot sikerült értékesíteni.

Ez is érdekelhet:

Hirdetés
FORRÁSSony
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.