Az internet egyre népszerűbb játéka a ”slither.io”. Futótűzként terjed a világhálón annak ellenére, hogy nincs erős grafikája. Persze nem az első ilyen játék (például ilyesmi az agar.io).

maxresdefaultA játék online és a legjobb, hogy regisztráció nélkül játszhatunk vele, csupán be kell írnunk a böngészőbe: ”slither.io”, kitöltjük a ”Nickname” helyét és már játszhatunk is. A játék lényege: kis kukacunkkal kell minél több pontot elérni úgy, hogy nem ütközünk más játékosokba (magunkon áttudunk menni). A pontok azért fontosak, mert így tudunk nőni és könnyebb másokat térdre kényszeríteni (nyilván halál után újrakezdődik a pontgyűjtés). A karakterünk az egérkurzort követi, ha viszont lassú a tempó, akkor a felfelé nyíllal gyorsíthatunk (így mások elé vághatunk, ők belénk jönnek és felvehetjük pontjait). A gyorsaságnak viszont ára van, mert a pontjainkat elveszítjük közben (amint mások felvehetnek mögöttünk). Lehetőségünk nyílik megtekinteni, hogy milyen hosszúak vagyunk, a top 10 játékos listáját, esetleg megoszthatjuk a játékot ismerőseinkkel és találunk még egy térképet is mely segít a tájékozódásban.

Egyszerű, de nagyszerű, így tudnám jellemezni leginkább a ”slither.io”-t. Párszor idegeskedni fogunk, hogy ”mi volt ez?”, de meglehet találni a nyerő stratégiát. Az én rekordom 4076, várom kommentekben a ti rekordjaitokat.

Ide kattintva tudod kipróbálni. Ha mobilon játszanál, akkor sem kell csüggedni, iOS-re és Android-ra is van hozzá applikáció.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Dömötör András
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.