Manapság már nem meglepő, ha egy gyártó az előlapra vagy a hátlapra helyezi az ujjlenyomat-olvasót, ez a technológia már mondhatni előrehaladott állapotban van. Egy Samsung szabadalom viszont azt mutatja, hogy a vállalat az előlapi kamerát és a további fontos szenzorokat is a kijelzőbe integrálná, ezáltal létrehozva a tényleges teljes kijelzős megoldást (az első, megjelenítőbe integrált biometrikus szenzort a január eleji CES-en demózták először).

Az iPhone X megjelenése után egyre több olyan renderképet láthattunk, amelyen azt a bizonyos „Notch” szigetet alkalmazták. A teljes kijelzős megoldás egyik változata ez a technológiai kialakítás, azonban az előlapi kamera, illetve a különböző szenzorok még mindig helyet foglalnak a kijelzőn. Az alábbi Samsung szabadalom egy olyan telefont ábrázol, amelynek  a közelségérzékelője, a hangszórója és a szelfikamerája is be lett zsúfolva a kijelző alá.

A Xiaomi a Mi MIX kiadásával meglovagolta ezt az innovációt, ugyanis a szenzorokat a kijelző alá helyezte, valamint hangszórórács hiánya ellenére is tudunk vele telefonálni (más kérdés, hogy milyen minőségben). Nos, ez csak egy terv, az sem biztos, hogy a Samsung megteszi ezt a lépést, hiszen még ez a technológia nagyon kezdetleges, nem biztos, hogy sikeres lenne. Szerintetek mikor jön el a közel 100%-os kijelző/előlap arány?

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: