Úgy fest, hogy a Samsungnak más tervei vannak az értesítésjelző LED helyett. Egy kiszivárgott használati útmutató alapján állítható, hogy a Samsung egy új funkción dolgozik, mely a SmartGlow nevet kapta. Ez tulajdonképpen szintén egy értesítésjelző lenne, de az előlap helyett ez a hátlapon kapna helyet és a kamera köré kerülne beépítésre.

samsung-smart-glow-840x400A használati útmutató a SmartGlow funkciót úgy definiálja, hogy ez egy: “alternatíva a LED értesítésjelzőre”. Az új funkció konfigurálható lesz, beállíthatjuk majd, hogy milyen értesítések jelenjenek meg milyen színnel, például telefonhívás pirossal, email zölddel és így tovább. Továbbá a SmartGlow LED villanóként is szolgálhat majd a kamerához, ha extra fényre van szükség.

samsung-smart-glow-feature-2
Egy részlet a használati útmutatóból

A színárnyalatokat kontaktok alapján is lehet majd szabályozni, így ha egy adott színben világít, akkor máris tudjuk, hogy ki keres minket. További funkciók is társíthatók ehhez, például alacsony töltöttségnél is jelez, illetve ha a hátlapi kamerával szelfizünk, akkor felvillan, ha a kamerát az arcunkra irányítjuk, így elkerülhető az, hogy nem az arcunk van középen a fotón. A spekulációk szerint a Samsung Galaxy J2 (2016) lehet az első okostelefon, mely ezt a technológiát fogja elsőként alkalmazni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.