A Samsung Magyarország jóvoltából érkezett hozzánk tesztre egy nem mindennapi audio dokkoló. Lássuk milyen a világ első kettős dokkolórendszere!

Esztétika

Az eszköz egy karton dobozban érkezett szerkesztőségünkbe egy távirányító és egy hálózati kábel társaságában.

WP_000002

A dizájn elég egyedi, leginkább egy kürtre, vagy szarvra hasonlít. Elsősorban egy modern épületben, modern berendezések mellett tudom elképzelni, de persze ezt mindenki döntse el maga, hogy illik -e az ő otthonába. A dokkoló közepén található egy kis fiók, ezt benyomva az kinyílik, ahol egy MicroUSB és egy Iphone csatlakozó fogad minket.

WP_000010

WP_000008

Ide csatlakoztathatjuk a tölteni kívánt eszközt. Igen, tölteni, ugyanis valószínűleg mindenki szinte csak töltésre fogja használni, mert manuálisan dokkolni csak néhány eszközzel lehet (Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Player, iPhone, iPod, iPad, stb.). Tulajdonképpen ez egy teljesen mellékes dolog, ugyanis a zenehallgatás behelyezés nélkül is megoldható vezetékmentesen. Valószínűleg akinek dokkolható telefonja van, az sem fogja behelyezgetni. Na de ne szaladjunk ennyire előre, tehát külső… Jobb oldalon található néhány vezérlésért felelős érintő gomb, melyeket szintén nem valószínű, hogy sokat nyomkodunk majd, ugyanis távirányítóval is vezérelhetünk.

WP_000012

WP_000004

A középső fiókon egy kis piros LED jelzi, ha az eszköz ki van kapcsolva (bekapcsolt állapotban nem világít), illetve bármilyen gombot megnyova egyszer felvillan, így jelezve nekünk. Két oldalt a a két 5 Wattos hangfal található, melyek nagyon tisztán és jól szólnak, erre rátesz egy lapáttal a Power Bass funkció is.

WP_000020

A maximális hangerő lehet, hogy nem mindenkinek lesz elég, (elég hangos, de nem fülfájdító) de ha nem akarjuk nagyon bömböltetni a zenét, akkor ezzel sem lesz probléma. Egyébként max hangerőn sem torzít, vagy recseg a hang, sőtt, ilyenkor érződik igazán, hogy milyen jól szól a masina. Hátul különböző csatlakozókat találunk, ilyen a hálózati kábel bemenete, az USB, melyet csak szoftverfrissítésre használhatunk, egy bemenet a szervíz részére, illetve egy jack bemenetet, a manuális csatlakoztatáshoz.

WP_000017

Használat módja

Ha valaki azt hiszi, hogy megveszi behelyezi a dokkolóba a telefont és már hallgatja is a zenét az téved (legalábbis ha nem teljes mértékben kompatibilis készüléke van). Ettől elsőre egy kicsit bonyolultabbnak tűnhet a dolog, de később kiderül, hogy sokkal egyszerűbb. A kompatibilitáshoz szükség van egy Bluetooth 3.0-s eszközre, valamint a Samsung Wireless Audio With Dock nevű alkalmazásra. Ha ezek megvannak, akkor a dokkolót bekapcsoljuk (a piros led nem világít), majd Bluetoothon keresztül a kívánt eszközt csatlakoztatjuk. Miután ezt megtettük, megnyitjuk az alkalmazást, ahol a jobb alsó sarokban található Zenei alk. feliratot választjuk. Itt kiválasztjuk azt az alkalmazást, mellyel szeretnénk a zenét lejátszani és innentől kezdve a dokkolón szól a hang. Ez volt a hivatalos verzió, ugyanis ezután kipróbáltam úgy, hogy Bluetoothon rácsatlakoztam a dokkolóra, majd eltávolítottam a Samsung Wireless Audio With Dock alkalmazást, hogy még a háttérben se csinálhasson semmit és így is működött. Szerintem ez sokkal egyszerűbb, mert nem kell plusz egy alkalmazással bajlódni, nem foglalja a tárhelyet, lejátszhatunk mindent a megszokott módon és ugyanúgy működik. Az alkalmazás egyébként kiírja az aktuális időt és az időjárást is, de nekem személy szerint nem nyerte el tetszésemet.

Ár/érték arány

A Samsung DA-E550 kb. 32 – 35 000 Ft között vásárolható meg, ami tekintve, hogy használata igazán kényelmes, hogy a hangzása tökéletes, mindenképpen megéri ezt az összeget annak akinek szüksége van rá.

WP_000011

Specifikáció

Általános jellemzők 2 csatornás; Öszzesen 10 W
Audio tulajdonságok Power Bass
Hangfalak 5 W x 2 fő hangfal
Dockkoló kompatibilitás iPod dokkoló
Súly készüléksúly: 1,6 kg
Dekódolási formátumok APTX dekódolási formátum
Csatlakoztathatóság Micro-USB; Bluetooth; 1 ea Audio bemenet
Tartozékok távirányító; használati utasítás; hálózati kábel
Méret 463 x 122 x 152 mm készülékméret
Fogyasztás 0,4 Watt; 11,2 Watt

Végezetül mégegyszer köszönjük a készüléket a Samsung Magyarországnak!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.