Aki nyomon követi a felvásárlásokat, az tudhatja, hogy a Samsung nemrégiben megszerezte a hangtechnikájáról híres Harman International-t. Az akvizíció lényege a dél-koreai gyártó számára az lenne, hogy a készülékekbe szerelt hangszórók még minőségibbek legyenek és a licenszelés helyett egyszerűbb volt felvásárolni az egészet.

Például a Galaxy Tab S3-ban is már Harman hangszórókat találunk. Eddig külön kezelték a Harmant, azonban az anyavállalat logóját módosították, kibővítve az “A Samsung company” felirattal, ezáltal egyértelművé téve, hogy ez bizony a Samsung tulajdona.

A Harman pénzügyi igazgatója, Sandra Rowland szerint mindenképp pozitív hatással volt a vállalatra, hogy a Samsung Electronics részévé váltak, az anyagi és egyéb források lehetővé teszik, hogy nagyobb dolgokban is gondolkodhassanak, az új hangtechnikai és IoT termékek mellett autós felszereléseket is fejlesztenek, melyekről konkrétan persze nem beszélnek nyíltan.

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.