Az Apple még 2014-ben vásárolta fel minden nagyobb csinnadratta nélkül a LuxVue névre hallgató vállalatot, ahol az alacsony energiafelhasználású MicroLED kijelzőkön dolgoztak. A Bloomberg riportja szerint az Apple jelentős összegeket fektet ebbe és azóta is folyik a MicroLED panelek fejlesztése.

Az első ilyen kijelzővel felszerelt termék egy jövőbeni Apple Watch lehet. Ahogy az OLED-nek, úgy a MicroLED-nek sem szükséges teljes háttérvilágítás, így még jobb kontrasztot lehet elérni és mindeközben kevesebbet fogyaszt, mint az IPS. A MicroLED panelek akár 30x nagyobb fényerőre képesek az OLED-nél, így ez lehet a jövő technológiája. Mivel egy pixel három alpixelből áll, így időigényes az előállítás és még nem áll készen a tömeggyártásra. A Samsung is csak augusztusban tervezi piacra dobni a The Wall névre hallgató moduláris MicroLED tévéjét.

A hírek szerint az Apple tavaly elkészítette az első MicroLED-es Apple Watch prototípusát. A “T159” kódnéven futó projektben a mérnökök a dizájnon és a termelésen is dolgoznak, ha elindulhat a tömeggyártás, az Apple-kijelzők egy új szintre vihetik a minőséget és a hatékonyságot.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.