A DeX elég széles körben ismert fogalom, ez ugyebár a Samsung mobil eszközeihez fejlesztett asztali környezete, ha rádugod monitorra a támogatott Samsung mobilt, akkor a DeX fogad, ezzel úgy dolgozhatsz, mintha PC-d lenne. Ilyen felülete van a Huawei-nek is, amit már vezeték nélkül is ki lehet küldeni tévére és hasonlón dolgozik most az LG is.

A koreai vállalat Android 10 alapú UX 9.0-s felületében már benne lesz az asztali mód, de ha az LG-n múlna, a felhasználók nem biztos, hogy tudnának róla. A felület nagyon hasonlít a DeX-hez, mondjuk nagyjából mind ugyanazt tudja, de az LG nem nagyon említi ezt a log fájlokban, sőt még brandet sem tettek alá.

UX 9.0 alatt a felhasználónak csak össze kell csatlakoztatnia a monitort a telefonnal (USB-C – HDMI kábellel, adapterrel) és a mobil feldobja az értesítést, hogy “screen sharing mode”-ba léphet.

Egy kép az LG asztali felületéről

A funkciót elvileg a csúcskészülékek kapják meg az Android 10 frissítéssel, ide érthető az LG G8 ThinQ, az LG V50 ThinQ, de akár az LG G7 is. Az egyelőre nem világos, hogy az LG miért nem kommunikálta ezt a felhasználók felé, lehet, hogy vannak benne még hibák? Ezt még nem tudni, de akinek LG csúcskészüléke van, az hamarosan megkapja ezt a funkciót.

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.