Egyre több vállalat foglalkozik a gaming okostelefonokkal, a Nubia az egyik közülük, aki  be is mutatta legújabb telefonját, Red Magic-et. Fő ütőkártyája az RGB LED-csík a készülék hátlapján, de számos figyelemre méltó specifikációval büszkélkedik, még akkor is, ha nem ez a legerősebb mobil a piacon. Három szellőzőnyílás van a léghűtés és a grafitrétegek számára a gyors és egyenletes hő diszperzió érdekében. A Red Magic egy 6 hüvelykes, 2160 x 1080p felbontású LTPS kijelzővel rendelkezik, amelyet egy NEG Dinorex T2X-1 üveg borít.

Egy gaming telefonnál fontos, hogy milyen chipset táplálja, a Nubia Red Magic esetében egy Snapdragon 835 lapkakészlet dolgozik. Ami a memóriát illeti, 6 GB / 64 GB, illetve 8 GB / 128 GB verziókkal vásárolható majd. A telefon egyik oldalán speciális hardverkulcs található a teljesítménymód fokozása érdekében. A Red Magic egy 24 MP-es, f/1.7 rekeszértékű hátlapi kamerával büszkélkedhet, míg az előlapon egy 8 MP-es, f/2.0 apertúrájú, nagylátószögű objektív lapul.

Akkumulátor fronton is erős a telefon, egy 3800 mAh-s telep felel a megfelelő töltöttségért gyorstöltési technológiával. A további fontos specifikációk közé tartozik az Android 8.1 Oreo, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, valamint ami egy kicsit negatív tulajdonság lehet a telefonnak, az az egyetlen egyetlen hangszóró, viszont a DTS hangzást támogatja.

A gaming okostelefon április 26-tól rendelhető lesz az IndieGogo oldalán 399 dollárért (~97.000 Ft). Kínában pedig már április 25-től megvásárolható lesz, a 6GB + 64GB-os modell ugyancsak 399 dolláros árcédulát kap, míg az erősebb modell (8GB + 128GB) 479 dollárba (~115.000 Ft) kerül majd. Arról még nincsenek információk, hogy Európába mikor érkezik a Red Magic, ha érkezik egyáltalán.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: