Hirdetés

Átlépték a százmilliós értéket a Sony eladott PS4 konzoljai, ezzel pedig rekordot is döntöttek. A PlayStation 4 lett ugyanis a leggyorsabban fogyó otthoni konzol, megelőzve a Sony PS2-t és a Nintendo Wii-t.

A japán vállalat a napokban tette közzé Q1-es adatait. Ezek között megtalálható, hogy június 30-ig 3,2 millió darab új PS4-et adott el a Sony. Így a jelenlegi generáció legsikeresebb konzoljaként öt év és hét hónap alatt érte el a PlayStation 4 a százmilliós álomhatárt. Az eladási számokba természetesen a PS4 mind a három kiadása beleszámít, így a Slim és a Pro változat is.

Amellett, hogy a PS4 eladásai rekordot döntöttek, más érdekes számadatokat is közölt a japán cég. A PlayStation Store-ból letöltött játékok piaci részesedése meghaladta az ötven százalékot, ami azt jelenti, hogy világszinten többen fizetnek a digitális tartalomért, mint vásárolnak fizikai kiadást boltban.

A PlayStation 4 sikerét főleg az olyan exkluzív címeinek köszönheti, mint a God of War, a Marvel’s Spider-Man vagy a Horizon Zero Dawn. De novemberben érkezik a zseni Hideo Kojima új játéka, a Death Stranding, 2020 elején pedig a The Last of Us Part II is még, tovább erősítve a Sony kínálatát.

A következő generációs Sony játékgép a cég ígérete szerint 2020 őszén érkezik majd. A PS5 kapcsán 8K-s támogatást, 3D audiót, SSD tárolót és a PlayStation 4 játékkönyvtárával való teljes kompatibilitást ígérnek. A PS5 az AMD harmadik generációs Ryzen processzoraira épül majd, melyek támogatni fogják az Nvidia ray-tracing technológiáit is.

Hirdetés
FORRÁSSony
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.