Hirdetés

A nemrégiben bemutatott Realme 8 és 8 Pro megérkezett Magyarországra, megtudtuk a hivatalos árakat is.

Hivatalos hazai árak

A Realme 8 Próról volt egy hosszabb bemutató a nemzetközi premier idején, így aki arról lemaradt, az ide kattintva el tudja olvasni. A készülék itthon elsőként az Alza.hu oldalán lesz elérhető 116.990 forintos fogyasztói áron 8GB RAM-mal és 128GB bővíthető belső tárhellyel szerelt változatban.

A Realme 8 ezzel szemben két különböző verzióban is kapható lesz, szintén az Alza.hu-n. A 4GB RAM és 64GB bővíthető tárhelyt kínáló variáns 79.990 forintba kerül majd, míg a 6/128GB-os modell 86.990 forintba.

Fotó: Realme

Realme 8

A Realme 8 a Próhoz képest kissé más dizájnt és teljesítményt kínál. Talán a legnagyobb és mindenki számára egyaránt legfontosabb különbség, hogy míg a 8 Pro egy 108 megapixeles kameraszenzort használ, addig a sima 8-as egy 64 megapixeles főkamerával dolgozik. A főkamera mellett egy 8 megapixeles ultraszéles, egy 2 megapixeles makró és egy 2 megapixeles monokróm szenzor található.

A készülékben a MediaTek Helio G95 SoC dolgozik, ezt használta a gyártó a Realme 7-ben is, melynek teljesítményére panasz nem lehet. A 8-as modellben a hűtést azonban újratervezték, állítólag 14%-ban hatékonyabb a készülék hőkezelése az új, réz alapú hűtéssel.

A mobil kijelzője 6,4 hüvelykes 60Hz-es képfrissítéssel bíró Super AMOLED panel, mely megegyezik a Pro variánsba szerelt megjelenítővel. Az ujjlenyomat-leolvasó itt is a kijelzőbe lett integrálva, akárcsak a Realme 8 Próban. A kijelző bal felső sarkában találni egy lyukba bevágva az előlapi kamerát. A szelfiket a 16 megapixeles előlapi kamerával lőhetünk, amely megegyezik a Pro verzióban található kamerával.

Rendszermemóriából 4; 6 és 8GB-nyi van, ám mint korábban írtam, itthon csak a 4 vagy 6 GB RAM-mal szerelt modell lesz kapható. A beépített tároló 64 vagy 128GB, ezt microSD kártyával bővítheti a felhasználó.

A Realme 8 akkuja 5000 milliamperórás és gyorstölthető. A gyári dobozban azonban egy „csupán” 30 wattos adaptert találni, míg a Pro variánshoz 50 wattos jár. Igaz, így is jóval gyorsabb töltést kínál a Realme 8, mint sok más készülék a piacon.

A készülék Android 11-re épülő Realme UI 2.0-val kerül forgalomba április 8-tól.

Hirdetés
FORRÁSRealme
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.