Hirdetés
A Kínában népszerű, de a hazai közönségnek ismeretlen Realme-t egyre többször fogjátok látni, ugyanis január végén elindul a magyarországi forgalmazás is. A 2018-ban indított és az Oppo almárkájaként ismert Realme egy üde színfolt lehet a hazai felhozatalban és így egy hét használhat után összességében a 80.000 Ft-os Realme 5 Próról is pozitívan tudok nyilatkozni, a márka idővel a Xiaominak is feladhatja a leckét, a készülék egyetlen nagyobb hiányossága az NFC.

Teszt videó

Képek

Kamera

A képek teljes felbontásban a Google Drive mappánkban találhatók.
A Realme 5 Pro – ahogy azt a videóban is mondtam – a Redmi Note 8T és a Note 8 Pro közé tehető. Tulajdonságait tekintve inkább a 8T-re hasonlít, előnye, hogy fröccsenésálló, erősebb processzort kapott, amivel működik a Fortnite is, illetve vezetékesen gyorsabban tölthető.
Ellenben a Note 8T Gorilla Glass 5-ös üveget kapott mindkét oldalon, illetve van benne NFC, ami 2020-ban már nem elhanyagolható tulajdonság. Én azt mondanám, hogy ha nem kell a Fortnite, akkor a Note 8T-t érdemes választani, viszont 80.000 Ft-ért már inkább a Redmi Note 8 Prót ajánlanám, ami nagyobb akkut, jobb kamerát és erősebb hardvert kínál, de ha persze AMOLED kijelzőt szeretnél, akkor ott a Galaxy A50 is.
Jó telefon a Realme 5 Pro, ez nem kétség, de az NFC hiánya szerintem nem teszi olyan vonzóvá, bár aki nem fizet a mobiljával, annak ez úgysem számít, innentől már az egyén szava a döntő.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.