Már a küszöbön áll a OnePlus legújabb zászlóshajójának, a OnePlus 6T-nek a bemutatása, azonban a kínai vállalatnak időközben egy perrel is számolnia kell, mivel jogtalanul használták fel a „Dash” nevet a töltőtechnológiájukhoz.

A OnePlus már megpróbálta levédetni a „Dash Charge” márkát az USA-ban és Európában, de a Bragi és az Amazon megakadályozták ebben. A Bragi – egy európai, hangtechnikával foglalkozó vállalat – már levédette a „Dash” megnevezést a vezeték nélküli fülhallgatóihoz jóval azelőtt, hogy a OnePlusnál egyáltalán felmerült volna annak bejegyeztetése.

Emily Ratajkowski promózza a OnePlus Dash Charge technológiáját

Ugyan a OnePlus már jó két hónapja elindította a névváltoztatási folyamatot egy új márkajelzéssel (Warp Charge), olybá tűnik, hogy a Bragi türelmetlen, nem bírja kivárni a váltás végét, és eljárást indított a vállalat ellen. A részletekről még nem sokat tudni, de valószínűleg hamar lezárul majd a per és várhatóan nem a OnePlus javára, mivel Európában már elutasították a vállalat kérelmét a „Dash” használatára.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.