Hirdetés

A Sony egy igazi nagyágyúval készül a 2017-es MWC-re, ugyanis bemutatják Snapdragon 835-ös chipsettel és 4K kijelzővel ellátott új modelljüket. Nem csak ez a készülék várható, hanem négy további okostelefon, melyeket egyelőre csak kódneveiken ismerünk. Íme, amit eddig vélhetünk tudni:

Sony Yoshino

Ez a készülék lesz a flagship modell 5.5 inches 4K (3840 x 2160 pixel) felbontású kijelzőjével, a Qualcomm legerősebb chipsetjével (SD 835), valamint 4/6 GB LPDDR4 RAM-mal. A készülék elvileg a Sony IMX400-as képalkotó szenzorával érkezik, amivel merőben jobb fotókat lehet majd készíteni.

Sony BlancBright

Ez a mobil a felsőkategóriában szerepelne szintén 5.5 inches képátlóval, itt azonban „már csak” QHD felbontást kapunk. A pletykák szerin Snapdragon 835 vagy 653 lehet a készülékben 4 GB RAM társaságában. Mivel a Samsung igen nagy mennyiségben vesz a Qualcomm új processzorából, így van okunk kételkedni. Ez a mobil is megkapja a Sony IMX400 szenzort.

Sony Keyaki (zelkova)

A Sony Keyaki egy középkategóriás mobil lesz 5.2 inches FHD kijelzővel. A chipset MediaTeK Helio P20 lehet 4 GB RAM-mal, valamint 64 GB tárhelyet kaphatunk, ami bőven elég is lehet. A hátlapi kamera 23 MP-es, míg az előlapi 16 MP-es lehet.

Sony Hinoki (cypress)

Ez a készülék igen jó árcédulával bírhat majd, 5 inches HD kijelzőt és Helio P20 chipsetet kaphat, 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely várható. Kamerákat tekintve 8/16 MP-ről beszélhetünk.

Sony Mineo

Ez a készülék még abszolút ködös, egyedül a kódnevét lehet tudni, illetve azt, hogy 350$-ba fog kerülni.

Ha valóban bemutatja ezeket a mobilokat a Sony és az árakat sem lövi az égbe, akkor igen nagy showra lehet számítani, talán ennyi mobilt még nem is mutattak be egy sajtóeseményen. A Snapdragon 835 és a 4K kijelző valóban kecsegtető, viszont a chipset iránti nagy kereslet felvet néhány kérdést. A legésszerűbb forgatókönyv szerintünk az lenne, hogy február végén bemutatják az új mobilt, majd júliustól lesz kapható.

Ezek persze még nem hivatalos, megerősített infók, szóval kezeljük helyén az információkat.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook