Az applikációk egyre összetettebbek, egyre több a funkció bennük és ezáltal egyre nagyobbak a hardveres követelmények is. Nem véletlenül jelent meg a Facebook Lite és a Messenger Lite sem, hiszen rengeteg olyan felhasználó van, aki régebbi vagy nem pont felsőkategóriás mobillal rendelkezik.

A Microsoft is nyit ezen felhasználók felé, ugyanis pár héten belül elérhető lesz a Skype frissített változata Androidra, aminél csökkentették a memória- és tárhelyigényt azokra a készülékekre vonatkozóan, amelyek Android 4.0.3 – Android 5.1 operációs rendszert futtatnak.

A csökkentett hardverigény mellett növelték az audiovizuális minőséget és a sebességen is javítottak. A Google februári statisztikájából kiderült, hogy az Androidos mobilok 42%-án még Android KitKat és Lollipop fut, tehát a vállalatoknak gondolniuk kell ezekre a felhasználókra is, hisz nem mindenki teheti meg, hogy évente váltogassa a telefonját.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.