Hirdetés

Több forrás is is lehozta már a pletykát, hogy kisebb Nintendo Switch jöhet és láss csodát, be is jelentették a Nintendo Switch Lite névre keresztelt verziót.

Az új modell műszakilag kevés újdonságot hozott magával, inkább a méret és az ár az, ami miatt új vásárlókat szerezhet a japán gyártó.

Kisebb méret és súly a Switch Lite-ban

A Lite modellben a kijelző csak 5,5 hüvelykes HD felbontással, a dizájn eléggé hasonlít a normál Switch-re, de mégis próbál egyedi lenni. Az új Switch 3 színben lesz kapható melyek a citromsárga, szürke és türkizkék. Érkezni fog később egy limitált Pokémon Sword and Shield kiadás is, ez világos szürke színben lesz elérhető.

A normál Switch 400 grammjához képest a Lite csak 277 grammot nyom. A kisebb méret pedig azt is eredményezte, hogy a lecsatlakoztatható Joy Con vezérlők nincsenek. A Joy Conokkal együtt a HD Rumble rezgéseknek és az infravörös mozgásérzékelésnek is búcsút kell mondanunk. Ugyanakkor a nagyobb méretű Switch Joy Con vezérlői képesek lesznek csatlakozni a Switch Lite-ra is.

Került a Switch Lite-ra viszont egy normális D-pad, mely a bal Joy Con négy különálló irányváltás gombját fogja helyettesíteni.

Minden olyan Switch játékkal kompatibilis a Lite, mely játszható „handheld” módban. Tévére kötni ugyanis nem lehet a Lite kiadást.

A megjelenési dátum szeptember 20-a, a limitált kiadás pedig november 8-án érkezik. Hivatalos magyar árról egyelőre nincs hír. Ha itthon is az amerikai árhoz hasonlóval kerül majd boltokba, akkor 57-65 ezer forint körül fog mozogni az új gép.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.