A NOMAD igen érdekes és minőségi megoldásokkal bír, viszont sajnos csak az Apple termékeire fókuszálnak, leszámítva az univerzális termékeket. Küldtek nekünk véleményezésre két kábelt, illetve egy bőr tokot, ebben a cikkben utóbbiról lesz szó.

Ha arról van szó, hogy minőség, akkor a NOMAD-ban biztos nem fogsz csalódni. A csomagolás is igényes, minden fontosabb információt megtalálunk rajta a tokról. Noha a NOMAD egy kínai vállalat és ott is gyártják a termékeket, maga a bőr Amerikából származik, konkrétan Horween bőrről beszélhetünk, ami már nevében hordozza a minőséget.

Honnan tudod, hogy minőségi egy bőr termék? Egyrészről jellegzetes illata van, másrészről a környezeti hatások változtatják az állapotát és ezt a doboz hátulján jelzik is, hogy fog kinézni a tok 3 havi használat után.

A tok alapja egy erős polikarbonát (műanyag) tok, melyre kívül és belül is bőrt húztak. Kivágást a hangszórórácsoknál, a némító gombnál és a kameránál találunk, a hangerőszabályzó és a bekapcsoló gombnál mindössze dombornyomott és itt megjelenik egy hátrány is, ugyanis erősen kell nyomni a gombot, hogy el is érjük amit akarunk.

Belül a gyári Apple bőr tokokhoz hasonlóan selymes fordított bőr bélést kapunk, ami nem koptatja mobilunkat. Ami tovább növeli a biztonságérzetet, hogy a szélek túlnyúlnak a kijelzőn, így ha sík (nem kavicsos) felületre esik, tompítja a hatást és nem sérül a kijelző, de emellett üvegfólia is megfér a mobilon, a kettő nem zárja ki egymást.

Pozitívum, hogy tényleg minőségi tokról van szó, tapintásra is érezhető, illetve igazi bőr illata van, masszív az alap is, illetve mivel túlnyúlik a kijelzőn, így teljeskörűen védi mobilunkat. Negatívum, hogy a gombok nehezen nyomhatók be, illetve mivel relatív vastag a tok, a némítógombot kicsit nehézkes elérni.

Aki minőségi bőr tokot szeretne iPhone készülékére, annak a NOMAD tokja egy jó lehetőség. Minden további információt a termékről (pl. ár) megtalálsz ITT, a NOMAD weboldalán.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Régóta szemezek vele, de félek egy idő után a műanyag ledobja magáról a hő és pára hatására a bőrt. Használod azóta is? Vagy valaki? Tapasztalat?

Comments are closed.