Mióta a mobilok számítási teljesítménye olyan szintre növekedett, hogy több középkategóriás készüléken is elfutnak az hardverigényesebb címek, egyre több pc/konzol játék készül el okostelefonokra is. Napjaink két legmeghatározóbb mobilos címe a Fortnite és a PUBG, most utóbbi letöltését blokkolják a nepáli kormány kérésére az ottani szolgáltatók.

Sandip Adhikari, a nepáli telekommunikációs hatóság igazgatója hivatalos közleményben fejtette ki, hogy országszerte egyre több iskola és a szülők is panaszt tettek, amiért szerintük a PUBG agresszív viselkedést vált ki a fiatalkorúakból, és gátolja őket a tanulásban.

A videojátékok emberekre vonatkozó hatása évek óta kiemelt kérdéskör a pszichológia területén belül, egyes kutatások szerint ha valaki agresszívan viselkedik játék közben, ezt a fajta viselkedési módot a játékon kívüli életben is folytathatja.

Érdekes látni, hogy a világban már van  olyan ország, ahol annyira magas  a bejelentések száma, hogy kormányszintű beavatkozásra volt szükség. Ti mit gondoltok? Magyarországon egy hasonló tiltás milyen hatással volna?

Hirdetés
FORRÁSAndroidAuthority
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!