Hirdetés

A konzol megjelenése előtt rengeteg kérdésre választ adott a Sony. Fény derült a régiózár és a régi PlayStation játékok használhatóságának kérdésére is.

A teljes FAQ erre a linkre kattintva angolul elolvasható, a szerintem két legfontosabb bejelentést kiemelem a bejegyzésben.

Nincs régiózár

A PlayStation 5-re megjelenő játékok — bármely piacon is jelenjenek meg — minden PS5-ön játszhatók lesznek. Ennek értelmében ha egy USA vagy Japán exkluzív címet szeretnénk berendelni, nem kell bajlódnunk semmivel, csak betesszük a lemezt a konzolba és a telepítést követően játszhatunk is.

PlayStation Now-val „visszatér” a PS3 és PS2

A második szerintem legfontosabb dolog, hogy valamennyire visszafelé is kompatibilis lesz a PS5. Azt már tudni egy ideje, hogy a PS4-re megjelent címek szinte mindegyike működik majd a PS5-ön, arról viszont eddig nem volt szó, hogy még régebbi címek játszhatók lesznek-e.

A PlayStation Now szolgáltatással a PS3 és PS2 könyvtárból streamelhetnek vagy tölthetnek le majd a PlayStation 5 tulajok játékokat a PS Now előfizetéssel. Arról, hogy pontosan milyen címeket, egyelőre nincs teljes lista. Valószínűleg a PS3 és PS2 éra olyan címei lesznek megtalálhatók ebben a szolgáltatásban, melyekből nem készült Remaster vagy újabb kiadás.

A PS5 amellett, hogy képes lesz lejátszani a PS4-re megvásárolt címeket a PS Plus előfizetéssel rendelkező játékosokat megajándékozza a PlayStation Plus Collection-nel, melyben a PS4 éra legsikeresebb címeit találni. Ezzel bármelyik PS Plus előfizető letöltheti és játszhatja a Collection kínálta játékokat PS5 konzolján.

Hirdetés
FORRÁSSony
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.