Évekig a Swype volt az egyik legjobb külsős billentyűzet app Androidra, ami diktálást és csúsztatásos írást támogatott, pár évvel ezelőtt még iOS-re is megcsinálták.

Minden jónak egyszer vége szakad, a Nuance Communications Inc. bejelentette, hogy nem fejlesztik tovább a Swype-ot. A billentyűzet még 2013-ban jelent meg a Play Áruházban, majd az iOS 8 megjelenése után iOS-re is lefejlesztették. Egy Reddit felhasználó nemrégiben emailt küldött a fejlesztőknek egy hiba kapcsán, azonban a következő választ kapta:

Nuance will no longer be updating the Swype+Dragon keyboard for Android. We’re sorry to leave the direct-to-consumer keyboard business, but this change is necessary to allow us to concentrate on developing our AI solutions for sale directly to businesses.

We hope you enjoyed using Swype, we sure enjoyed working with the Swype community.

A fenti angol szöveg dióhéjban annyit takar, hogy a Nuance nem fogja tovább frissíteni a Swype-ot, ehelyett a mesterséges intelligenciával fognak foglalkozni. Azt nem tudni egyelőre, hogy az áruházakból is törlésre kerül-e, így még most töltsd le, ha szeretnéd használni.

Hirdetés
FORRÁSAndroidPolice
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én ezt használom, meg is vettem a fizetős verziót valamikor 2014 táján, de sajna az utóbbi kb. 1-1,5 évben nagyon leromlott a program minősége. Nem bírta sokáig megérteni, hogy ő az alapértelmezett bill., 2 naponta rákérdezett (ezt végül kb 2 hónap alatt javították), a felismerő képessége is sokat romlott, valamiért sokszor a szó elé egy kötőjel karaktert tesz be, hiába van magyar beállítva alapértelmezett nyelvnek, egyes szavakat egyáltalán nem hajlandó felismerni, pedig teljesen átlag szavak, kézzel kell a szótárhoz adni, mentett szótárak visszaállítása se működik… Érdekelne, hogy mit ajánlotok helyette.

Comments are closed.