Szerintem senkinek nem kell bemutatni az elmúlt időszakban a Facebookon történteket, minden online médiának volt legalább egy híre ezzel kapcsolatban, sokakat azóta se engedett vissza a közösségi oldal, hiába regisztráltak új fiókot, hiába azonosítják magukat, hiába írnak üzeneteket. Bővebben a témáról.

Van azonban egy specifikus eset, amire szerencsére van megoldás. Sok-sok üzenet érkezett a követőinktől/olvasóinktól, hogy a Facebook feloldotta a tiltást, mindenhol be tudnak lépni, kivéve az iPhone-os Facebook applikációban. Az üzenetváltások során közösen veletek megtaláltuk a megoldást, ez azonban némi áldozattal is jár.

Ahhoz, hogy be tudj lépni az iPhone-odon a Facebook applikációba, egész egyszerűen csinálnod kell egy gyári visszaállítást,

de úgy, hogy biztonsági mentést nem töltesz vissza rá. Amennyiben mégis így teszel, akkor ugyanúgy nem fog beengedni az app, tehát

mindenképp új iPhone-ként kell beállítani a készüléket.

Mi van az adataimmal?

  • Névjegyzék: ezt tudod szinkronizálni iCloudra, tehát ha belépsz újra az Apple ID-val, akkor a telefonszámok megmaradnak
  • SMS-ek: ezt is szinkronizálhatod a felhőre a névjegyekhez hasonlóan, ehhez: Beállítások – fent a profilodra kattints – iCloud – pipáld be az üzeneteket
  • Fotók: ezeket érdemes rámásolni számítógépre vagy szinkronizálni akár az iCloud Fotókba vagy a Google Fotókba
  • Jegyzetek: hasonlóan az előzőekhez, be kell pipálnod az iCloud szinkronizálást
  • Alkalmazásadatok: ha olyan játékod van, aminek az adatait nem szeretnéd elveszteni, úgy a játékon belül csinálj egy szinkronizálást fiókra (Facebook sync valószínűleg itt nem játszik)

Minden más, amit nem tudsz lementeni a gépedre vagy nem tudsz felhőbe szinkronizálni, el fog veszni.

Viszont ahhoz, hogy újra használhasd a Facebookot az iOS-es appon keresztül, ezt mindenképp meg kell tenned. Készíthetsz biztonsági mentést, de amikor újból beállítod a telefont, nem töltheted azt vissza, hanem állítsd be a készüléket új iPhone-ként, hogy tisztán induljon, majd ha belépsz az Apple ID-val, akkor minden szinkronizált elem visszakerül.