Néhány hét múlva kezdetét veszi az ötvenedik CES Las Vegasban. Január 5-8. között   3.800 kiállítót és 165.000 látogatót várnak a szervezők.
Az esemény több mint 220 ezer négyzetméteren zajlik majd. Külön kiállítóteret kap a 3D nyomtatás, a kiterjesztett valóság (VR), a drónok, az e-kereskedelem, a fitnesz tech, a robotika, az okos otthon technológiák, a videó játékok, az önvezető autók és a viselhető eszközök.

A 2017-es CES-en ezúttal négy magyar cég is bemutatkozik. Az egyik a GPS Tuner, akik már évek óta résztvevői a kiállításnak, korábban kerékpáros navigációs rendszerével jelentős sikereket ért el. A 2017-es CES-en már kerékpárhoz készített komplex fedélzeti számítógép alkalmazást, az EBike Tuner-t mutatják be, amely folyamatos adatszolgáltatást nyújt a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről a navigációs funkciók mellett.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának köszönhetően három magyar korai fázisú vállalkozás is bemutatkozhat a CES-en.
A DoBox Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt készít. Ők is értek már el nemzetközi sikert, egy közösségi finanszírozási kampány keretében 100.000 dollárt, azaz több mint 28 millió forintot sikerült összegyűjteniük a Kickstarter-en.

A Sybrillo szintén egy sikeres nemzetközi pénzgyüjtő kampánynak köszönhetően vesz részt a CES-en. A cég 150.000 dollárt, azaz több mint 42 millió forintot kapott a Kickstarter-en. A népszerű GoPro akciókamerákhoz fejlesztett távirányítható stabilizátor segítségével bárki profi minőségű videó felvételeket készíthet.

A harmadik magyar startup pedig a Chameleon, akik egy olyan okos otthon platformot fejlesztettek ki, amely kompatibilis a legtöbb smart home eszközökkel. A rendszer képes többek között a fűtés, a hűtés, a világítás, a szórakoztatóelektronika, a biztonsági rendszer, a sötétítés és az öntözés vezérlésére is.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: