Ismét eltelt egy tartalmas nap az MWC kiállításon, amit nagyon sajnálunk, hiszen rengeteg érdekességet láttunk eddig is.

Tegnap nem volt semmilyen bemutató a reggeli órákban, úgyhogy ráértünk kényelmesen 9-kor felkelni, amíg a katalán dobosok fel nem vertek minket. 😀

10-11 körül már ott voltunk a Firán, a kiállítás helyszínén. Befejeztük a 2-es csarnok bejárását, illetve bejártuk a 3-as csarnokot is. Kevésnek tűnhet az, hogy két nap alatt a 8+1-ből csak 3 csarnokot jártunk végig, de higgyétek el, a Fira óriási. Tegnap is 9.5km megtett távolságot mért a csuklómon az Alcatel Onetouch Watch másfél csarnokban. (és a készülék nem csal)

IMG_1756[1] IMG_1757[1]

Az napon leforgattunk vagy 10 videót (amiknek a feldolgozása folyamatos), lőttünk vagy 300 fotót, valamint írtunk 10 cikket.

Napközben ellátogattunk a közeli Orange store-ba, ugyanis vettünk egy itteni SIM-et a mobilnetre való szükséglet végett. Az általunk vásárolt SIM egyébként 1GB adatforgalmat tartalmaz 4G hálózaton 9 euróért, jó ajánlatnak tűnt. Csak éppen nem működik, vagy nagyon lassú.  Próbáltuk már a SIM-et egy Alcatel Onetouch Pop 8S tabletben, és 2 Kék telefonban, illetve iPhone 6 készülékekben egyaránt. A Fira-hoz közeli Orange Store egy nagyméretű plázában található, ahol 5 Orange dolgozó várja az ügyfeleket. Legnagyobb megdöbbenésemre az 5 közül senki nem tudott angolul körülbelül egy szót sem. Úgyhogy rögtön használatba fogtuk az egyik boltban elfekvő PC-t, megnyitottuk a Google Fordítót és mondatról mondatra forditottuk a mondandónkat. Első ilyen élményem. Végülis elzavartak azzal, hogy lejárt az adatforgalom (ami lehetetlen mert vasárnap kaptuk meg a SIM-et és nem használtuk semmit). A történetnek a vége annyi, hogy bajlódtunk vagy fél órát az APN beállításokkal és ha nem is 4G, de 3G hálózatot sikerült egyszer elérnünk 4Mbps letöltési sebességet.

A kiállítás minden nap 19 órakor zár, a sajtószoba azonban csak 21 órakor. Zárás után tehát bementünk oda kicsit dolgozni, ami így néz ki mellesleg:

IMG_1937[1] IMG_1938[1] IMG_1939[1]

 Végezetül éjfél körül nyugovóra tértünk.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.