Hirdetés

A Claw néven érkező kézikonzol mellett számos, játékosoknak szánt laptopot mutatott be az MSI Las Vegasban, melyek egy része arra gyúrt, hogy a legerősebb hardverek által kínált teljesítményt vizuálisan is a lehető legnagyobb méretben prezentálja.

Egészen pontosan három új, 18 hüvelykes kijelzővel rendelkező erőművet mutattak be, melyek az Intel új, Core Ultra és 14. generációs „Raptor Lake Refresh” processzoraival érkeznek, melléjük pedig akár Nvidia RTX 4090-es GPU is kerülhet. Mindhárom modell 4K-s Mini LED panelt kapott 120Hz-es képfrissítéssel és VESA DisplayHDR 1000 hitelesítéssel.

MSI Stealth 18 AI Studio: kompakt csúcslaptop alkotókra optimalizálva

Az MSI Stealth termékcsaládja egyfajta átmenetet képez a kreatív, akár professzionális felhasználók és a játékosok között. Az új 18 hüvelykes modell mindkettőben élen szeretne járni, az ereje pedig annak ellenére meglehet hozzá, hogy a bele kérhető csúcs RTX 4090 „csak” 185 wattos TDP értékkel rendelkezik. Mellé akár Intel Core Ultra 9 processzor is elérhető lesz, de azt azért hozzá kell tennünk, hogy a 2,9kg-os súly még mindig nem az igazi, ha sokat hordoznánk.

MSI Raider 18 HX: Az okos csúcsmodell

Az új MSI Raider 18 HX az elképesztő kijelző mellett szintén az Intel és az NVIDIA legjobb megoldásait vonultatja fel, azonban a processzor terén nem az új Meteor Lake családról van szó, hanem a Raptor Lake frissítéséről, egészen pontosan egy Intel Core i9-14900HX-ről. Mellé NVIDIA GeForce RTX 4090, RTX 4080 vagy RTX 4070 is kerülhet konfigurációtól függően, a 64GB kezdőmemóriát pedig egészen elképesztő, 256GB-ig tornázhatjuk fel. A 99,9Wh-as akkumulátor töltéséért egy egészen vaskos, 330 Wattos tápegység felel, a csatlakozások terén pedig szinte mindent megkapunk, egyedül a Thunderbolt 5 támogatás és az SD-kártyaolvasó hiányzik nekünk.

MSI Titan 18 HX: Az abszolút szörnyeteg

Természetesen idén sem maradunk elképesztően erős csúcsmodell nélkül, amit ezúttal is a Titan széria szolgáltat. Az impresszív 4K-s Mini LED panel mellett a csúcskonfiguráció Intel Core i9 14900HX processzort és RTX 4090-es GPU-t vonultat fel, de utóbbi akár egy RTX 4080-ra is cserélhető. Mellé akár 128GB DDR5-ös memória és akár három darab M.2-es SSD is kerülhet. A billentyűzet természetesen gombonként személyre szabható RGB-világítással rendelkezik, az azonban minket is meglepett, hogy a fényeket az érintőpad is megkapta. A csúcskonfig 270W összeteljesítményre képes, ami egészen nagy ugrás a tavalyi 250W-hoz képest. Mindehhez egy 400 Wattos tápegység is dukál, ami a 2023-as csúcsmodell 330 Wattos egységéhez képest teljesítményben nagyot lépett előre, ám méretben mégis kisebb lett.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.