Hirdetés

Nagyobb lehet a szakadék az almás mobilok között, minden eddiginél drágább iPhone jöhet jövőre.

Mark Gurman szerint a Pro és a Pro Max mellett az iPhone 16 szériával bemutatkozhat egy Ultra modell is, ami nagyobb különbséget jelentene a sorozaton belül.

Minden eddiginél drágább iPhone jöhet

Az iPhone 14 Pro és Pro Max főként a méretben tér el, a sima modellekhez képest a Prók pedig idén már jelentős mértékben teljesítményben is, köszönhetően a korábbi, A15 Bionic chip használatának.

Tavaly ősszel Gurman már utalt arra, hogy idén Ultrára cserélheti a Pro Maxot az Apple, a pletykák szerint azonban nem ez fog történni.

Múlt héten Tim Cook nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy később drágábbak lesznek az iPhone-ok, ami ugyan önmagában még nem jelent semmit, de a pletykák most az sejtetik, hogy nem lecserélnék a Pro Maxot, hanem egy teljesen új, legfelsőbb kategóriás mobilt mutatnának be.

Egyelőre nem tudni biztosan, mitől lesz jobb az Ultra, Gurman azonban megosztott néhány lehetőséget: sokkal jobb kamerák, gyorsabb chip és nagyobb kijelző lehet az Ultra repertoárjában.

Gurman rávilágított: az Apple már tavaly is elkezdte terelgetni a felhasználókat a Prók felé, azzal hogy a dinamikus szigetet, valamint az A16 Bionicot csak a drágább modellek kapták meg, ahogy az új 48 megapixeles kamerát is.

Az idei modellek között még aligha találunk majd Ultrát, a trend azonban folytatódik: a pletykák arra utalnak, hogy az iPhone 15 Pro és Pro Max USB-C-t és haptikus hangerőszabályzó valamint bekapcsoló gombot kaphat, a Pro Max pedig sokkal jobb zoom képességeket kaphat a periszkópos kamerának köszönhetően.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.