A Dash Charge gyorstöltési technológia szinte már összeforrt a OnePlus nevével. Azonban ha megnézitek a gyártó honlapját, a kiegészítők nevéből eltűnt a Dash Charge kifejezés, helyette Fast Charge tartozékokat fogunk találni.

A OnePlus Dash Charge technológiája az OPPO VOOC-n alapszik, alapelve, hogy a feszültség helyett az áramerősséget növelik. Ez a gyorstöltés csak a gyári tartozékokkal működik, ugyanis a hálózati adapterben van az ehhez szükséges elektronika. A OnePlus 6 bemutatóján sem hallhattuk a Dash Charge kifejezést, ami furcsa volt…

A OnePlus még 2016-ban adta be a kérelmet, hogy szabadalmaztassák Amerikában és Európában a Dash Charge nevet. Idén márciusban az EU elutasította a kérelmet két vállalat miatt. Egy bizonyos Bragi nevű vállalat porfóliójában szerepel egy Dash Pro névre hallgató fülhallgató, illetve az Amazonnál van egy Dash Replacement Service nevű szolgáltatás. A két vállalat összetéveszthetőségre hivatkozva ellenezte a szabadalmat, így a Dash Charge nem kapott jóváhagyást az EU-ban.

Úgy fest, a OnePlus nem harcol, inkább újrabrandeli a technológiát, pedig a Dash Charge az egyik húzónév volt a készülékeknél. Tehát ha nem találod a Dash Charge kifejezést a OnePlus oldalán, az emiatt van, de maguk a tartozékok nem változtak.

Hirdetés
FORRÁSEUIPO
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.