A Microsoft felvásárolta a Mojang által fejlesztett méltán híres játékot, a Minecraftot. Körülbelül egy hete jelent meg ez a hír a neten, és a játék fejlesztői ma nyilvánosságra is hozták. A Microsoft 2,5 milliárd dollárt fizetett a Mojang-nak, és a tranzakció várhatólag az év végére várható. “A Minecraft nagyszerűen fogja bővíteni a játék portfóliónkat és segít nekünk, hogy új játékosokat érhessünk el különböző platformokon” mondta a Microsoft munkatársa, az Xbox részleg vezetője, Phil Spencer. “A játékok halmozzák a legnagyobb aktivitást és mi nagy potenciált látunk, hogy tovább növeljük a Minecraft táborát és fejlesszük a franchise-t. Ezért tervezzük, hogy a Minecraftot további platformokon is elérhetővé tegyük, beleértve az iOS-t, Androidot, PlayStation-t, valamint az Xbox-t és a PC-t”.

A Mineraft 609.000.000.000 Ft-ért kelt el, a vásárló a Microsoft!

A Minecraft kitalálója, Markus Persson – akit “Notch” néven ismerhetünk – nem fog csatlakozni a Microsofthoz, mint a megállapodás része. “Úgy döntött, hogy nem akar részese lenni efféle globális szignifikanciának”, mondta a Mojang munkatársa, Owen Hill. “Az elmúlt években Markus néhány kisebb projekten dolgozott, de a Minecraft birtoklása túl nagy nyomás volt számára, amit nem tudott kezelni. Az egyetlen megoldás az volt, hogy eladta a játékot a Mojang-nak. Ettől függetlenül tovább dolgozik, emiatt nem kell aggódni” Notch korábban kritizálta a Microsoft Windows 8 operációs rendszerét, de egy blog posztjában leírta az okát, miért hagyja el a Mojang-ot és ezzel a Minecraft-t.

“Köszönöm, hogy a Minecraft azzá vált, ami, de ez nekem túl sok és nem tudom kezelni azt, amivé még válhat a játék” – mondta Markus Persson.

Íme egy videó a Microsofttól az eseményről:

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.