Az utóbbi pár napban a Xiaomi rajongók körében szinte minden az új Mi 11 Ultráról szól. A tavalyi Mi 10 Ultra után (ami hivatalosan Kínán kívül sehol sem jelent meg) most mindenki izgatottan várja az – immár várhatóan globális megjelenésű – Xiaomi zászlóshajót.

A gyártó hangsúlyozta, hogy a céljuk az új Mi szériával versenybeszállni a legjobb okostelefon címért, így számos érdekes újításra számíthatunk. Ezek egyike az új hűtésrendszer, ami a Xiaomi szerint forradalmi újítás lesz. Nemrég a márka társalapítója egy Weibo poszt formájában bepillantást engedett a hűtésrendszer kialakításába.

Habár a kínaiul megjelent posztot nehéz pontosan fordítani, annyi biztos, hogy egy “teljes fázisú hűtéstechnika” fantázianevű dolog felel a hőelvezetésért a mobilban. Ez valószínűleg az anyag három halmazállapotára utal: szilárd, gáz és folyékony. A készülékben található egy – Mi 10 Ultráéhoz hasonló – vákuumkamrás áztatólemez, ami 100%-kal javítja a hőelvezetést. Habár azt nem említik, hogy mihez képest, valószínűleg egy átlagos, extra hűtéstechnológia nélküli telefonhoz viszonyítottak.

Az érdekes fantázianév ellenére viszont ez a technológia is ugyanazon az elven működik, mint egy sima gőzkamrás megoldás: a folyadék felmelegszik, eloszlik, gázzá alakul, majd a következő kamrában újra lecsapódik hideg folyadékká és megismétli a műveletet. A szilárd halmazállapot talán magukat a fűtőlemezeket takarja. Erről nincs pontos információ, de szerencsére már nem kell sokáig várni, mert holnap hivatalosan is bemutatják a Mi 11 Ultrát.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.