A Nokia még hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy megvásárolják a francia aktivitásmérőket és okoseszközöket gyártó céget. Az felvásárlás egy héttel ezelőtt fejeződött be és meg is nyitották új irodájukat San Francisco-ban. S hiszitek vagy nem, a Withings először mérlegekkel robbant be a piacra. Azóta fejlesztették őket és most a (Nokiás) Withings bemutatta új eszközét, a Body Cardio-t. A Withings, mint márkanév továbbra is megmarad, viszont a Nokia tulajdonát fogja képezni.DSC_2335_thumb

A mérleg, mely más “okos” társaihoz hasonlóan képes BMI-t számolni, vagy akár a csontozatunk vagy testünkben található víz súlyát is megméri. A gyártó azért adta a Cardio tagot a névhez, mert képes pulzust is mérni, sőt egy lépéssel ezt is túlszárnyalja. Képes felmérni szív és érrendszeri egészségi állapotunkat is pulzushullám terjedési sebesség (PWV) által. Tehát figyeli milyen gyorsan pumpálja át a szívünk a vért testünkön keresztül és ezt összeveti egy adatbázis adataival.

A készülékhez a Withings Health Mate app szükséges, mely egyaránt elérhető iOS-re és Android-ra is teljesen ingyen. Egy nagy előnye, hogy évente csak egyszer kell feltölteni. Az okosmérleget egyelőre Apple Store-okban lehet csak kapni, vagy a Withings.com-ról megrendelni 179.95$-ért.

Hirdetés
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook