Az egészségmegőrzés termékeiről híres Withings márkát 2016 áprilisában felvásárolta a Nokia, így mostantól ezen termékek a finn gyártó nevén futnak. A termékcsalád két új okoseszközzel is bővült, a Nokia Body BMI Wi-Fi okosmérleggel és a BMP+ vérnyomásmérővel.

A megújult Health Mate applikáció továbbra is ingyenesen letölthető iOS és Androidos telefonokra is. Az alkalmazás rögzíti a napi aktivitást, alvást, a testsúlyt és a vérnyomás adatokat. Több új funkcióval is bővült, többek között egy nyolchetes program segíti a egészséges életmód megtartását, személyre szabott tanácsokat ad a céljaink elérésének érdekében. További funkciók között szerepel a Sleep Smarter alvássegítő, amellyel az alvásunk minőségén javíthatunk, a Better Body-val pedig a testsúlyunk alakulását tudjuk nyomon követni. A Healthier Heart a vérnyomásunkra fókuszál, míg a Pregnancy Tracker a kismamáknak segít a súlygyarapodás figyeléssel, a Leaderboard pedig egy még aktívabb életvitelre motivál.

Noki Body Wi-Fi okosmérleg

A Nokia Body a Body+ és a Body Cardio által alkotott okosmérleg termékcsalád új tagja. A Wi-Fi segítségével automatikusan szinkronizálja az adatainkat, figyelemmel követi az egész család testsúlyát, követi a testsúly és a testtömegindex változását, az alkalmazás használatával pedig személyes edzőként segíti az életmódváltást.


Nokia BPM+ okos vérnyomásmérő

A Nokia BPM+ okos vérnyomásmérő új puha mandzsettájával bárhol és bármikor kényelmesen használható. Az eszköz orvosilag is elismert, szisztolés és diasztolás vérnyomás értékeket és a pulzust is méri. Ennél az okoseszköznél is érdemes használni az applikációt, hiszen a rögzített adatok az orvosunkkal is megoszthatók.
Természetesen a régebbi okoseszközök is elérhetők továbbra is a Nokia kínálatában. Ide tartozik a Nokia Steel és Go okosórák, a Nokia Body+ és a Body Cardio okosmérlegek, a Nokia Thermo okos lázmérő, illetve a Nokia Home okosotthoni kamera is. Az új Nokia okoseszközök hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek több műszaki kereskedésben is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS