Hirdetés

Megsértette az Apple az Optis két szabadalmát az Egyesült Királyság bírósága szerint, a vállalat nem kötött szabadalmi megállapodást az Optis Cellular Technology-val, aki beperelte a cupertinói céget 8 szabadalom megsértése miatt.

Az Egyesült Királyság Fellebbviteli Bírósága helyben hagyta 2022 márciusi döntését, mi szerint az Apple az Optis két szabadalmát megsértette.

 Megsértette az Apple az Optis két szabadalmát az Egyesült Királyság bírósága szerint - illusztráció, képen az iPhone 14 széria

Ezek a szabadalmak kulcsfontosságúak a 4G technológia használatához, az Apple használta is őket az iPhone-okban. A vállalat idén májusban fellebbezett a határozat ellen, ezt azonban a bíróság elutasította.

Az ügy egy már 4 évvel ezelőtt megkezdődött jogi procedúra része. 2020-ban a kelet-texasi esküdtszék úgy döntött, az Apple-nek 506 millió dollárt (kb. 175 629 058 000 forint) kell fizetnie az Optis leányvállalatának, a PanOptisnak, ezt 2022-ben 300 millió dollárra (kb. 104 127 900 000 forint) csökkentették, a bíróság pedig nem tárgyalta harmadszorra is az ügyet.

Hirdetés
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.