Hirdetés

Január 11-én indul a OnePlus 10 Pro 5G kínai értékesítése, a gyártó pedig január 3-án előzetesen megmutatta, hogy néz majd ki a készülék hátlapja. A triplakamerás rendszert a svéd Hasselblad neve fémjelzi idén is, a szenzorok elrendezése és a hátlap dizájnja viszont teljesen új.

A Weibóra posztolt rövid videóból az a pletyka is megerősítést nyert, hogy a OnePlus 10 Pro az alapnak számító fekete mellett elérhető lesz zöld színben is (ami szerintem vagányabb). A kínai közösségi médiára feltöltött bejegyzés megerősíti a távol-keleti országban a január 11-i startját is a készüléknek, sőt az Oppo kínai webshopjában már előrendelhető a készülék. A nemzetközi premierről azonban egyelőre nem esett szó, arra valószínűleg pár hetet várni kell. A 91Mobiles információi szerint a Verge azt írja, a globális start április körül esedékes.

Ezzel a képpel jelentette be a gyártó, hogy január 11-én indul a telefon értékesítése Kínában.

A pletykák alapján a OnePlus 10 Pro kamerarendszere egy 48 megapixeles fő szenzort, egy 50 megapixeles ultraszéleset, egy 8 megapixeles telefotó kamerát, valamint egy 32 megapixeles előlapi szelfikamerát dolgoztat majd. A Hasselbladnak a szoftveres képfeldolgozásban van szerepe, a kamera hardveréhez, így a lencsékhez vagy a szenzorokhoz semmi közük. Akárcsak a OnePlus 9-es széria esetén, a legendás svéd kameragyártó a telefon által készített képek színeinek szoftveres finomhangolásában vett részt a 10-es szériánál is.

Ugyancsak pletyka, egyelőre nem hivatalos információ, hogy az új telefont a Snapdragon 8 Gen 1 rendszerchip hajtja majd, és mellé 8 GB vagy 12 GB rendszermemóriát lehet választani. A tárhelyopciók között 128 és 256 GB szerepel a pletykák szerint, az akku pedig minden mobilban 5000 milliamperórás lesz. A készülék háza IP68 szabvány szerint bírni fogja a vizet és a port egy ideig. A Weibóra posztolt képből kiderült az is, hogy a fizikai némító gomb maradt a telefonon, pedig korábbi pletykák szóltak arról, hogy a gyártó elhagyja majd ezt készülékeiről.

Kapcsolódó videó:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.