Az asztali és laptop processzorok gyártói is komoly piaci verseny részesei. Az Intel és AMD harcában hol egyik, hol a másik áll nyerésre.

Az Intel az utóbbi pár évben technológiailag előnyben volt, de mióta az AMD a Ryzen sorozat révén jobb ár-érték arányú, mégis hasonló tudású processzorokat dobott piacra, egyre csökken az a megszerzett előny. Most az Intel a laptopokba szánt processzorcsaládját frissítette, megérkezett az “Ice Lake” kódnéven futó széria.

A vállalat állítása szerint két ponton fejlődött sokat az új széria. Az egyik, hogy alacsonyabb órajelek mellett is magasabb teljesítményt érnek el, ami ami legfőképpen a Sunny Clove architektúrának köszönhető. A másik előnyt sajnos csak az erősebb verziókat érinti, ez pedig nem más mint, hogy új integrált grafikus feldolgozó egységet kaptak. Az új GPU pedig az Intel szerint FullHD felbontáson versenyképes játékélményt jelent.

A fenti táblázatban látható, mely processzorok kapják meg a frissített Iris Plus GPU-t.  Két kategóriába sorolta az Intel az új sorozatot. Y és U széria, utóbbi az ultravékony laptopokban lesz megtalálható, előbbi pedig inkább a 2 in 1 laptopokban fog majd szolgálatot teljesíteni.

Az árakról egyelőre nincs információnk, az elkövetkezendő hónapokban bejelentésre kerülő laptopban már elképzelhető, hogy látni fogjuk őket. Legközelebb az IFA kiállításon szinte biztosan bejelentésre kerülnek olyan laptopok, amik már az új processzorokkal kerülnek forgalomba.

Mit gondoltok az új Intel processzorokról?

Hirdetés
FORRÁSPocketnow
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!