A DJI két nappal ezelőtt lerántotta a leplet vadiúj drónjáról, a Sparkról. Az új drón mindamellett, hogy sokkal kisebb, mint az amúgy is kompakt méretűnek tartott DJI Mavictől is, csomó érdekes és okos funkciót kapott.

Kezdésnek ott a FaceAware, kézben tartva a drón felismeri az arcod és máris felszáll. Kézmozdulatokkal is lehet néhány funkcióját vezérelni, így nem szükséges hozzá okostelefon vagy távirányító.

Sok drónnál az a gond, hogy nincs bennük szenzorok, így ha nekivezetjük valamilyen objektumnak, bizony nekimegy. A DJI Spark az akadályokat kikerüli, van benne tárgy/ember követés és egyetlen feltöltéssel 16 percnyi átlagos repülési idő érhető el vele.

A drónon van egy kéttengelyű stabilizátorral megtámogatott 12 MP-es 1/2.3 inch szenzorméretű CMOS kamera, amivel maximum FullHD-ban tudunk rögzíteni. A DJI Spark hatótávolsága kontrollerrel kb. 2 km és akár 50 km/h-val is képes száguldani.

Az újdonság már megvehető a DJI webáruházában 599 euróért, ami átszámolva 184.000 Ft-nak felel meg. További infókért látogass el a DJI honlapjára.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Egyébként Magyarországon 195.000 FT-ért kapható a sima és 255.000 FT-ért a Fly more combo csomag.