Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a közismert szivárogtató @OnLeaks tett közzé néhány jó minőségű renderképet az állítólagos Huawei P50 Próról. A hírek szerint a Huawei március végén tervezi bemutatni az új csúcskészülékeket, ha pedig hihetünk a képeknek, nagyon durva kamerasziget lesz a Pro hátlapján.

Az előlapon kameralyukas kivágással egy 6,6 hüvelykes, ívelt kijelzőt kapunk, a keret jobb oldalán kaptak helyzet a gombok, alul pedig a P30 Próhoz hasonló lecsapott dizájn jellemzi, felül infra port is van rajta.

Ami igazán érdekes itt, az a hátlapi kamerasziget, ami rendhagyó módon „csak” két szenzort rejt, viszont ezek hatalmasak. A Huawei lehet az első, aki használhatja a Sony hamarosan bejelentésre kerülő IMX800-as érzékelőjét, ez az eddigi legnagyobb méretű, mobilokba szánt kameraszenzor a maga 1 hüvelykes méretével. Összehasonlításképp a Xiaomi Mi 11 és a Galaxy S21 Ultra 108 MP-es fő kamerája méretileg 1/1.33 hüvelyk.

A készülékek vélhetően Kirin 9000 és 9000E lapkakészletekkel kerülnek piacra, a kérdés, hogy a szankciók ellenére tud-e elég mobilt gyártani a Huawei és vajon jut-e belőlük hazánkba is.

Hirdetés
FORRÁSVoice.com
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.