Ma a ZTE hivatalosan bejelentette az önálló márkanév alatt futó Nubia széria legújabb és egyben legkomolyabb tagját, a csúcskategóriás Z17-et. Az elegáns külső nagyon komoly belső takar, a hardver alapján ott a helye a jelenlegi legdurvább okostelefonok között. Noha az 5,5 hüvelykes kijelzője „csak” Full HD felbontású, az oldalsó kereteket eltüntették, de lekerekítést nem alkalmaztak (csak az előlapi üvegnél), mint az S8-nál. Ha viszont ezen túllépünk, akkor igazi erőművel van dolgunk.

A Nubia Z17-ben a Qualcomm legújabb, Snapdragon 835-ös processzora dolgozik, és hogy a mérnökök biztosra menjenek, ezt 8 GB (nyolc!) RAM-mal és 128 GB-os memóriával fejelték meg (cserébe kihagyták a bővítést). Nagyon komolyan vették a fotós témát is, így hátul egy 23 + 12 megapixeles kamerát találunk, amely az iPhone 7 Plus-hoz hasonlóan 2x optikai és 10x dinamikus zoomot tud. Nem kell aggódni a szelfimániásoknak sem, ehhez 16 megapixeles egység áll rendelkezésre, ami ráadásul 80 fokos látószöggel bír, hogy mindenki ráférjen a fényképre. Az ujjlenyomat-olvasót is tartalmazó hátlap mögött 3200 mAh-s akkumulátor adja az energiát. A gyártó egy bizonyos NeoPower 3.0 technológiával oldja meg, hogy akár két napig is üzemeljen a telefon egyetlen töltéssel.

Ha viszont mégis konnektorra kell tenni, akkor 25 perc alatt 50%-ra ugrik a töltöttség. Ezeken felül a Dolby Atmos hangtechnika, az infraport és az IP67-es por- és vízállóság is belefért a telefonba. Az Android 7.1.1 alapú, Nubia UI 5.0 felületet futtató készüléket nem mással, mint a futball sztár Cristiano Ronaldoval reklámozza a gyártó. Egyelőre csak Kínában kezdődik meg az értékesítés, itt fekete, arany, fekete/arany, piros és kék színekben kerül a boltokba. Az alapmodell 6 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval 411 dollárba, ugyanez 128 GB-os tárolóval 499 dollárba kerül, míg a csúcskivitel 8/128-as kivitelért 583 dollárnak megfelelő jent kérnek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.