Hirdetés

Megérkezett az iOS 17.5, a frissítés elhozza a nem kívánt nyomkövetés elleni védelmet, az eszközök így már képesek érzékelni, ha egy Google-féle Find My nyomkövető követ minket.

Összedolgozott az Apple és a Google: kölcsönösen kifejlesztették a technológiát, amely segít megakadályozni, hogy illetéktelenek kövessenek minket az AirTag-szerű eszközök használatával.

Megérkezett az iOS 17.5 - illusztráció
iOS 17 – illusztráció, forrás: Apple

A Google-féle Find My androidos készülékeken, az Apple Find My pedig a gyártó saját ökoszisztémáján belül működik, így nem kompatibilisek egymással, de az illetéktelen nyomkövetésről mindkét platform értesít minket, akkor is, ha a másik rendszerrel együttműködő eszközzel követnek bennünket.

Az iOS 17.5-tel az Európai Unióban megérkezett az alkalmazások weboldalakról történő letöltésének lehetősége is, ami hasonlóan működik, mint az androidos vagy Windows rendszerű eszközök esetében, azonban azt, hogy ki tehet közzé a weboldalán iPhone appokat, az Apple szigorúan korlátozza.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.