Hirdetés

Végleges Android 13 idén már nem lesz, itt van azonban az első béta a Nothing Phone (1)-re, ami a Google újdonságai mellett nagyobb sebességet és egy új időjárás appot is elhoz.

Megérkezett a bétára jelentkezettek számára az első Android 13 alapú Nothing OS frissítés, melynek egyébként Nothing OS 1.5 lett a neve.

Az új rendszerrel érkezik egy Nothing megjelenéssel bíró Időjárás app, akár 50%-kal gyorsabban nyílhatnak meg az appok, valamint több szín érkezett a Material You-hoz, de kapott az eszköz egy új QR kód olvasót a gyors beállításokba.

Bekerült a rendszerbe egy vágólap előnézet a kijelző aljára, ami lehetővé teszi gyors szerkesztést is a beillesztés előtt, valamint a lejátszásvezérlő is új megjelenést kapott.

Bezárhatóak lettek a háttérben futó alkalmazások közvetlenül az értesítési sávról, melynek köszönhetően üzemidőt spórolhatunk meg, illetve több a felhasználható memória, ami kevesebb app-újratöltődést jelent majd. Érkezett egy önjavító mód is, ami törli a gyorsítótárban ragadt felesleges dolgokat, a nem használatos rendszerfájlokat.

Megérkezett az első Android 13 béta a Nothing Phone (1)-re

A gyorsbeállítások felülete is ráncfelvarráson esett át, de megérkezett a továbbfejlesztett játékmód, ami a Google Game Dashboardnak köszönhetően támogatja a képernyőfotót, a képernyőfelvétel készítését, az FPS kijelzését valamit a ne zavarjanak módot is.

Mindezeken felül természetesen azok a funkciók is elérhetőek, amelyek az Android 13-mal érkeznek, ezekről itt írtunk részletesebben.

A Nothing szerint a stabil rendszer jövő év elején érkezhet. Ti kipróbáltátok a bétát? Hogy tetszik?

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.