Hirdetés

Megállapodott a Nokia és az Oppo, aláírtak egy többéves 5G keresztlicenc szabadalmi megállapodást, ami a két cég között 2021 óta tartó jogi procedúrák fejleménye.

Még 2022-ben írtunk róla, hogy több országban is bepereli a Nokia az Oppót, miután a Nokia szerint az Oppo szabadalmat sértett. Az eljárások Európában, Ázsiában és Ausztráliában is zajlottak, Németországban pedig leállt az Oppo és a OnePlus telefonok valamint okosórák értékesítése.

Megállapodott a Nokia és az Oppo - illusztráció

Az új megegyezés alapján az Oppo a korábban nem fizetett díjakat felzárkózási kifizetés formájában pótolja, ezen felül pedig jogdíjakat fizet a Nokiának, de a pontos részletek a felek döntése alapján bizalmasak.

Mindkét vállalat pozitív eredménynek tekinti a megállapodást, a Nokia szerint az Oppo az okostelefonos piac egyik vezető szereplője, az Oppo pedig tiszteletben tartja a Nokia szellemi tulajdonát és közösen hozná el a legjobb kommunikációs élményt a felhasználók számára.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.